Oplossingen

Om succesvol te zijn voor onze klanten en voor de toekomst van het bedrijf en onze medewerkers, leggen wij in onze bedrijfsorganisatie de focus op het volledige proces vanaf de aanlevering van plasma en materialen tot het vrijgeven en verzenden van onze producten naar onze klanten.

Door een efficiënte en aangename samenwerking tussen onze verschillende diensten, kunnen wij hoogkwalitatieve producten aanleveren aan onze klanten.

Logistieke Diensten

Via onze klanten wordt er op jaarlijkse basis circa 1,5 miljoen liter plasma aangeleverd. Onze logistieke medewerkers in Buggenhout zorgen voor ontvangst, opslag, traceerbaarheid en toelevering aan onze productiesite in Neder-Over-Heembeek en onze partners.

Tijdens de opslag kunnen bijkomende analyses en handelingen uitgevoerd worden. Zo kan Plasma Industries kwalitatief hoogstaande producten garanderen.

Product Development

Ons team van Product Development zorgt voor onderzoek en productontwikkeling om te kunnen beantwoorden aan vragen van onze eigen productieafdeling, van onze partners en van autoriteiten zoals FDA, EMA, ISP …

Ze staan in voor het onderzoeken van de haalbaarheid, de ontwikkeling en (pre)validatie van nieuwe analytische methodes. Daarnaast zorgen zij voor procesupdates, alternatief materiaal en een goed begrip van onze productieprocessen.

Ons team bestaat uit leden met een sterke wetenschappelijke kennis, achtergrond en vaardigheden. Zij maken vergelijkende studies, beheren verificaties en deviaties en voorzien stabiliteitsonderzoek. Zij staan eveneens in voor de virale veiligheid bij Plasma Industries en doen risicoanalyses waar nodig.

Voor technische expertise en ondersteuning bij de ontwikkelen van nieuwe processen, kunnen we steeds rekenen op onze mensen uit het Engineering departement.

Production

Onze medewerkers binnen ons productiedepartement staan in voor het fractioneren van bloed plasma. Via hoogtechnologische en innovatieve processen op maat van de klant, zorgen zij voor het isoleren van waardevolle eiwitten uit het plasma.

Op deze manier worden verschillende intermediaire fracties ontwikkeld, die door onze partners verder uitgezuiverd worden tot levensreddende medicijnen.

Plasma Industries zorgt zo voor het bereiden van cryopasta, fractie II, fractie V en DS-Eluaten. Deze fracties zijn de basis voor het produceren van medicijnen die patiënten helpen met bloedstollingsproblemen, een verlaagd immuunsysteem, een onvoldoende bloedvolume of die lijden aan het erfelijke angio-oedeem.

Kwaliteitsdiensten

De kwaliteit van onze producten wordt over de gehele lijn, van plasma tot finale vrijgave, opgevolgd.

Op regelmatige basis worden doorheen het proces metingen en stalen genomen. Deze worden verder geanalyseerd om de hoogstaande kwaliteit van onze producten te garanderen.

De kwaliteit van onze farmaceutische producten van Plasma Industries voldoet aan de Europese en Amerikaanse cGMP richtlijnen, gecontroleerd door audits van de klanten en inspecties van de overheden.

Ondersteunende Diensten

Om onze productiestromen te voorzien van een efficiënte support met betrekking tot Customer Relations, IT, Finance, Procurement en HR, kunnen onze partners rekenen op een gemotiveerd team van ondersteunende medewerkers.

Zij staan dagelijks klaar om noden om te zetten in kansen en vragen te beantwoorden.

Het departement Maintenance zorgt er voor dat alle equipment proactief de nodige aandacht krijgt.

De “DRIVE” tussen onze verschillende diensten zorgt op dagelijkse basis voor een kwalitatiever leven voor onze patiënten!