Over ons – Mensen en leadership

Wat we doen bij Plasma Industries is van essentieel belang voor miljoenen patiënten die rekenen op de producten die wij zorgvuldig produceren, vrijgeven en transporteren. We streven ernaar om voor elke functie in ons bedrijf de beste mensen aan te trekken en te behouden, van operators tot directeurs.

 • Productie
 • Logistiek en warehousing
 • Productontwikkeling
 • Engineering
 • Onderhoud
 • Kwaliteitsgarantie
 • Vrijgeven van producten
 • Informatietechnologie
 • Klantrelaties
 • Aankoop
 • Human Resources
 • Financiën
 • Management

Onze leiders fungeren als coaches die onze visie van ‘DRIVE’ binnen de afdelingen en teams vertalen naar een individueel niveau. Dit toegewijde team bestaat uit enthousiaste, doelgerichte en ervaren professionals die kunnen terugblikken op succesvolle carrières binnen de farmaceutische en andere sectoren.

Maak kennis met ons leadershipteam

Peter Janssen – Executive Vice President CDMO Business / General Manager Belgium 

Peter kwam in februari 2017 Plasma Industries versterken. Na zijn jaren als onderzoeker aan de universiteit van Leuven werd hij projectmanager voor het toonaangevende bedrijf in industriële gassen, Air Products, waar hij meehielp aan het opstarten van semigeleiderinstallaties voor klanten zoals Intel, Motorola en Philips.

Bij Pfizer was Peter verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van masterplannen voor productiesites waarbij de aandacht uitging naar groei, prestaties en kwaliteitsverbeteringen. Hij zag ook toe op de succesvolle ommekeer van lokale en internationale aseptische vul-, verpakkings- en toevoerketenoperaties. Bij Zoetis, de spin-off van de dierengezondheidsactiviteiten van Pfizer, leidde hij de succesvolle opstart van de globale intraconcernactiviteiten inzake toevoerketen en logistiek en distributie.

Peter is de Belgium Affiliate President van de International Society for Pharmaceutical Engineering en zetelt in de raad van bestuur van verschillende non-for-profit en for-profit organisaties.

Hij is in het bezit van een master of science in Electromechanical Engineering van de Katholieke Universiteit Leuven, een masterdiploma in Management en Financiën, een Lean Green Belt, alsook verschillende businessdiploma’s.

Raf De Paepe – Vice President Customer Innovations

Raf ziet toe op de afdelingen Contract Development Manufacturing Organization Strategy (CDMO-Strategy), Customer Relations Management (CRM) en Product Development (PRD). De afdeling CDMO-strategie bekijkt vooral vanuit technisch oogpunt welke strategie best uitgerold wordt op middellange en lange termijn. CRM focust zich op de coördinatie van plasma- en intermediate stromen in nauwe samenwerking met bestaande en nieuwe klanten. De afdeling PRD legt zich toe op Proces Development en Product Support.

Raf ging in 2003 aan de slag bij Plasma Industries en bouwde een grondige kennis van de fractioneringsprocessen op binnen uiteenlopende operationele functies. Zo was hij Quality Engineer, Assistant Manager Production, Manager Production en Director Operations. Momenteel is hij Vice President Customer Innovations. Het rendement maximaliseren voor een divers klantenpubliek (Europa-VS) met een groot aantal plasmabronnen en het combineren hiervan met steeds toenemende kwaliteitsnormen (tot FDA-goedkeuring voor Amerikaanse klanten) is al 18 jaar lang zijn grootste uitdaging.

Hiervoor werkte Raf als supervisor in een steriele meng- en vulafdeling (Schering-Plough, nu MSD).

Raf heeft een master of science in Industrial Pharmaceutical Services van de Katholieke Universiteit Leuven.

Dieter Hauwaerts – Vice President Quality

Dieter is verantwoordelijk voor alle activiteiten met betrekking tot kwaliteit en regulering bij Plasma Industries. Hij heeft al heel wat watertjes doorzwommen binnen verschillende biotech- en grote farmabedrijven.

Vóór hij bij Plasma Industries aan de slag ging, werkte Dieter als VP Operations bij Celyad, waar hij verantwoordelijk was voor alle activiteiten op het vlak van procesontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole en toevoerketen in de EU en de VS.

Hij was ook Director Manufacturing voor TiGenix, waar hij deel uitmaakte van het team dat de eerste goedkeuring voor een geneesmiddel voor geavanceerde therapie in Europa verkreeg. Daarvoor zag hij toe op de bouw van een state-of-the-art commerciële celtherapiefaciliteit en oefende hij verschillende functies uit in de kwaliteits- en toevoerketenorganisaties van Janssen Pharmaceutica (België). Als academicus voerde hij onderzoek uit naar bacteriologische genetica aan de universiteit van Leuven.

Dieter heeft een master of science in Chemical Engineering van de Katholieke Universiteit Leuven.

Steven Crooymans – Senior Manager Supply Chain and Site Lead Buggenhout

Steven fungeert sinds juni 2017 als Supply Chain Manager bij Plasma Industries. Vóór hij bij Plasma Industries aan de slag ging, werkte Steven als Intercompany Supply & Logistics leader bij Zoetis, waar hij instond voor de wereldwijde logistieke stromen binnen het concern. Hiervoor werkt hij gedurende 14 jaar bij Pfizer, waar hij diverse supply chain functies uitoefende. Steven heeft een Bachelor diploma in Business Management van Thomas More Mechelen en volgde een specialisatie in Integrated Logistics Management aan EHSAL Management School.

Caroline Maquestiaux – Manager Human Resources

Caroline ging in maart 2018 als Manager Human Resources aan de slag bij Plasma Industries.

Nadat ze in 2007 afstudeerde, werkte Caroline als consultant voor Cross International, een hr-agentschap met kantoren in België en Polen. In 2011 ging ze aan de slag bij Niscayah, waar ze de hr-afdeling van nul opbouwde. Na de aankoop door Stanley Black & Decker werkte ze mee aan de integratie en maakte ze deel uit van het European Talent Management Team waarbij ze zich focuste op de Benelux en GALP. Na een 6 maanden durende opdracht bij Carrefour ging ze in 2014 aan de slag bij Fike waar ze de hr-afdeling voor het Europese hoofdkantoor en de Europese verkoopkantoren opbouwde en de verandering naar een globale matrixstructuur ondersteunde.

Caroline heeft een bachelordiploma in Human Resources van UCLL Leuven.

Alain Rigaux – Finance Manager

Alain ging in 2000 als boekhouder aan de slag bij het bedrijf. Later implementeerde hij, als Finance Assistant Manager, de systemen voor interne rapportering en maandelijkse afsluiting. Vanaf 2003 was hij eveneens verantwoordelijk voor de financiële monitoring van de bouw van de nieuwe fabriek. Binnen zijn functie als Accounting Manager zag hij toe op de boekhoudafdeling en stelde hij een kostenmodel voor klanten op.

Alain is sinds 2015 Finance Manager bij Plasma Industries. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor financiële rapporten en audits en de rechtstreekse investeringsactiviteiten. Hij is eveneens intensief betrokken bij het ontwikkelen van strategieën en plannen voor de financiële doelstellingen van de organisatie op lange termijn.

Alain heeft een bachelordiploma in Belasting- en Boekhoudmanagement van de hogeschool van Namen-Luik-Luxemburg.

Servaas Maesen – Executive Lead Business Development

Servaas is sinds juni 2018 aan de slag bij Plasma Industries als Executive Lead Business Development CDMO. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het introduceren en ontwikkelen van rendabele groeitrajecten met nieuwe toeleveranciers van plasma en met eindklanten voor de verkoop van de tussenproducten die onze beide sites produceren. Hiervoor oefende Servaas diverse functies uit in België en China als Business Development Manager voor verschillende chemische en industriële productiebedrijven. Binnen deze functies ontwikkelde en beheerde hij de verkoop- en distributienetwerken in Oost-Azië. Servaas heeft een masterdiploma in Talen en een masterdiploma in Businesseconomie van de Universiteit van Antwerpen en de ULB (Brussel).

Dieter Van Raemdonck – Director Operations

Dieter ziet toe op alle productieoperaties en onderhoudsactiviteiten. Hij is ook verantwoordelijk voor alle EHS-gerelateerde kwesties binnen het hele bedrijf.

Dieter ging begin 2021 aan de slag bij het bedrijf. Voordien heeft hij een grondige kennis verworven in productieprocessen via verschillende operationale rollen: Logistic Engineer; Production engineer, Production Supervisor; Manager Production; Operations Manager, Production Director en momenteel als Director Operations. Op deze verschillende niveaus heeft hij ervaring met het aanpassen van organisaties aan veranderende volumes, het verhogen van de fabriekscapaciteit, het implementeren van operationele uitmuntendheid.

Dieter heeft een master of science in Bio Engineering van de Katholieke Universiteit Leuven.